Free delivery for orders over 100€!

0

Empty cart

OptiMSM

23.02.2019

Orgaaninen rikki tukee kehon omaa kollageenin tuotantoa

 

MSM eli metyyli-sulfonyyli-metaani on orgaaninen rikkiyhdiste. Tätä ravintoainetta löytyy kehosta neljänneksi eniten. Tätä rikkiyhdistettä esiintyy luonnossa myös kaikessa elävässä. Rikki on tärkeä alkuaine elimistöllemme, sillä se osallistuu muunmuassa tukikudosproteiinien kuten kollageenin tuotantoon.

Välillisesti se osallistuu terveen ihon, harjan, hännän ja kavioiden kasvuun. Keho tarvitsee rikkiä terveiden sidekudosten ja nivelten toiminnan takaamiseksi, optimaalisen entsyymitoiminnan turvaamiseksi sekä hormonitasapainon ja immuunijärjestelmän toiminnan varmistamiseksi.

MSM on vahva antioksidantti ja auttaa lievittämään tulehdusta.

Kliinisessä käytössä rikin lisääminen ruokavalioon on tullut pikku hiljaa suositummaksi tärkeänä välineenä terveyden optimoinnissa. MSM tunnetaan jo hyvin nivelvaivojen hoidossa, mutta se saattaa olla tärkeä myös monesta muusta syystä. 

Hyvästä, monipuolisesta ravinnosta luulisi saatavan tarpeeksi rikkiä, mutta valitettavasti näin ei enää ole. Muunmuassa ruoan tehotuotanto, maaperien köyhtymiset, hanavedellä kastelu sekä sisäviljely ovat vähentäneet rikin määrää ravinnossa. 

 

MSM:n HYÖDYT

LUUT- JA NIVELET


MSM:n käytöstä hyötyä luiden terveydelle, apuna nivelrikossa, nivelreumassa ja niveltulehduksessa.

 • parantamaan nivelten liikettä
 • ehkäisemään kipua ja turvotusta
 • ehkäisemään jäykkyyttä; parantaa liikkuvuutta parantamalla solujen joustavuutta
 • parantamaan aineenvaihduntaa


IHO, KARVA, JOUHET


MSM:n sisältämä rikki on osa kollageenin ja keratiinin tuotantoa, jotka molemmat ovat elintärkeitä karvan, harjan, hännän ja kavioiden terveydelle. 

 • Parantaa ihon kuntoa tukemalla kollageenin tuotantoa
 • Vahvistaa harjaa, häntää sekä kavioita ja nopeuttaa niiden kasvua

Lisäksi tutkimuksissa sen on osoitettu olevan hyödyllinen myös seuraavien hoitoon:

 • ihottuma
 • ihotulehdus
 • akne
 • hilse

 

PALAUTUMINEN


MSM parantaa solukalvon läpäisevyyttä, mitä kautta se helpottaa kuona-aineiden poistamista elimistöstä. Tällä mekanismilla on tärkeä puhdistava vaikutus, sillä se helpottaa aineenvaihduntaa ja auttaa ravinteita imeytymään tehokkaammin ja sitä kautta parantaa solukalvojen toimintaa. 

 • Vähentää tulehdusta ja lihaskipua sekä tukee vastustuskykyä urheilusuorituksen jälkeen
 • Auttaa muita ravinteita imeytymään tehokkaammin
 • Auttaa kehoa puhdistumaan soluseinämiä pehmentämällä
 • Tukee maksan toimintaa 


Miksi OptiMSM?


MSM:ää valmistetaan useassa tehtaassa ympäri maailmaa, pääosin Yhdysvalloissa sekä Kiinassa. OptiMSM on ainut kansainvälisesti luokiteltu puhdas MSM-laatu, joka puhdistetaan tislaamalla neljä kertaa. Tällä keinolla saadaan varmistettua, että lopputuote on absoluuttisen puhdas ja laadukas.

Suuri osa muista MSM-tuotteiden valmistajista ei edes käytä tislausmenetelmää vaan korvaavaa kristallointimenetelmää sen halvemman hinnan vuoksi. Tästä syystä tuotteeseen voi jäädä epäpuhtauksia ja tuotteen laatu on heikko.

OptiMSM:ää valmistaa yhdysvalloissa tehdas, joka on keskittynyt pelkästään MSM:n tuotantoon. Kaikki muut MSM:ää valmistavat tehtaat valmistavat myös muita lisäravinteita sekä mahdollisesti kemikaaleja. OptiMSM:n kohdalla tämäkin seikka varmistaa sen, että tuotteeseen ei voi mitenkään päätyä mitään siihen kuulumattomia vierasaineita.

Kun OptiMSM erä on valmistettu, se lähetetään ennen markkinoille päästöä kolmannen osapuolen riippumattomaan laboratiorioon. Se testaa nelivaiheisella testauksella vielä erikseen, että tuote on absoluuttisen puhdas eikä sisällä jäämiä kemikaaleista, raskasmetalleista tai muista epäpuhtauksista.Myös Faktat

Pakuri

23.02.2019

Lue lisää
Inkivääri

23.02.2019

Lue lisää
Mustikkauute

23.02.2019

Lue lisää

Liity postituslistalle